Nyheter‎ > ‎

Statusuppdatering

posted Aug 17, 2017, 12:56 PM by Magnus Berglund
Hej,

Det var länge sen vi kom ut med ny information så jag tänker summera lite på vad som är på gång.

Arbetet med grävningen av fiber har som ni kanske märkt inte kommit igång i den omfattning som vi hade hoppats på. Det verkar vara flera orsaker bakom att det blivit så. Bland annat har både projekteringen och leveransen av slang varit försenad. Vi i föreningen är inte direkt inblandade i själva projekteringen eller grävprojektet så det vi kan göra är att sitta still i båten och vänta. 

Övik Energi tänker kalla till en träff i höst där vi kommer att kunna hämta ut den materiel som behövs för genomföring genom vägg in i huset. Då kommer det finnas information om hur man skall gräva till egen fastighet och hur håltagning skall gå till. Det kommer finnas personal på plats så att man kan ställa frågor. Kallelse till detta kommer senare.

Det är ju ganska många som beställt grävning på egen tomt och håltagning genom väggen. Det låter nu som att denna grävning kan komma igång i närtid. Man tänker nämligen gräva det här med mindre smidigare grävare än de som gräver längs vägsträckorna, och de mindre var ev. "lediga".  Ni som beställt ingrävning bör därför snarast tänka ut hur nu vill ha fiberdragningen på er tomt, så att allt är klart när dom kommer.

Vad gäller driftsättande av nätet så vet vi för närvarande inte när det kommer tas i drift. Min personliga gissning är att det kommer bli tidigast nästa höst. Övik Energi har tydligen som mål att kunna tända upp delar allteftersom det blir klart. Frösta/Övervike är för närvarande mest klart och kan eventuellt tas i drift tidigare. Men det finns inga löften om tidpunkter.

//Magnus Berglund, projektgruppen
Comments