Nyheter‎ > ‎

Protokoll från mötet 10:e mars

posted May 2, 2015, 12:24 PM by Magnus Berglund
Nu finns ett protokoll från mötet i Landsjö 10:e mars:

Sammanfattningsvis kan vi säga att vi tog beslut om att föreningen ska gå vidare med samarbetsavtal med Örnsköldsviks kommun och Övik Energi. Samarbetsavtalet kommer innebära att kommunen tar ett huvudansvar för projektet och Övik energi kommer äga större delen av nätet. Vi kommer när nätet är klart att få samma villkor och samma utbud av tjänster som Övik energis kunder i tätorten. Kostnaden för inkoppling kommer att bli ca 15000:- per fastighet. Varav det kommer gå göra ROT-avdrag på en del av kostnaden.

Regler och villkor för bidrag till fiberföreningar är ännu inte klara. De kommer troligen inte bli klart förrän till hösten. Just nu verkar det därför inte speciellt troligt att det kommer bli någon grävning i sommar. Men vi håller fortfarande tummarna. 
(Anledningen till strulet är att vi har kommit in i en ny period i EU:s system. Jordbruksverket har huvudansvar och håller på att göra om regler jämfört med tidigare år. För oss finns tyvärr inget annat att göra än att vänta och se vad dom kommer fram till)
Comments