Nyheter‎ > ‎

Full fart framåt!

posted Sep 7, 2015, 2:06 PM by Magnus Berglund
Nu händer det saker på fiberfronten!

Villkoren för att söka bidrag är klara och vår ansökan skall vara inne senast sista september. Övik energi jobbar för fullt med vår ansökan just nu. 

För att göra en ansökan måste vi ha en ungefärlig uppfattning hur ledningsdragningar i byarna ska göras. Detta för att kunna skapa en uppfattning vad kostnaderna kommer landa på. Vi kommer att behöva er hjälp med detta arbete! Det är ju vi ute i byarna som bäst vet var det är lämpligt att fara fram med fiberkabel. Olof har skickat mail till de olika byagrupperna och bett om hjälp från dom som kan ställa upp som "byaansvariga". Hoppas att vi får många som vill ställa upp och se till att vi kan ro det här projektet i hamn!

I och med att bidragsansökan skickas in så kan vi inte längre söka bidrag för nytillkomna fastigheter. Det är därför jätteviktigt att alla som ännu inte anmält sig gör det så snart som bara möjligt. Vet ni någon granne som borde vara med säg till både grannen och oss. Det är inte jättelätt att nå ut till alla så all hjälp vi kan få uppskattas!

Efter bidragsansökan är inlämnad så får vi hålla tummarna fram till ungefär december då det meddelas vilka föreningar som beviljats bidrag. Går det vår väg så kommer grävning i så fall komma igång nästa sommar.

Vi tror för närvarande att inkopplingsavgiften kommer landa på ca 14300 kr.


Comments