Nyheter‎ > ‎

Bidragsansökan beviljad - nu drar det igång!

posted Jun 15, 2016, 1:11 PM by Magnus Berglund
Vi har som ni säkert redan hört fått det mycket goda beskedet att vi blivit beviljade bidrag! Vi är en av de 7 föreningar som beviljats bidrag. Totalt har 42 föreningar sökt bidrag i Västernorrland. 


Byggandet av nätet kommer dra igång redan nu i sommar och vi kommer inom föreningen att få en mycket hektiskt tid närmsta veckorna. Vi hoppas att alla ute i byarna ställer upp på de sätt ni kan så att projektet får en bra start. 

Det som kommer att hända i närtid för föreningen del är att ett antal områdesansvariga/byansvarig kommer gå ut med och samla in de anslutningsavtal som varje fastighetsägare skall underteckna. Efter det drar projektering och tecknande av markavtal igång.

Det är bara två dagar sedan de positiva nyheterna kom och tyvärr så har jordbruksverkets beslut dragit ut på tiden. Vi har nu missat några vårmånader som hade varit fina att gräva fiber på. Övik Energi har nu fullt upp med att skapa en tidplan för projektet, men vi kan nog vara säkra att allt inte kommer bli klart under 2016.

Vi ska se till att försöka hålla er kontinuerlig uppdaterade både via hemsidan och mail om vad som händer inom projektet. Kommunen kommer även lägga ut en projektportal där aktuella händelser kommer presenteras.

//Styrelsen
Comments